Användningsområde

När du ska sammanfoga laserskurna detaljer används oftast lasersvetsning. Detta är en metod som är snabb och precis och ger hög måttnoggranhet. Man kan säga att materialet sammanfogas ungefär som vid lödning, det går till genom att en laserstråle fokuseras en bit ovanför materialet undertiden som man blåser ut en skyddsgas mot ämnet. Materialet kommer då att smälta samman utan oxidation. Lasersvetsning används även då du ska sammanfoga olika sorters material eller material med olika tjocklek. Några exempel på användningsområden för lasersvetsning är:
- i bilindustrin, vid skeppsbyggnad och andra för transporter
- till bikakestrukturer

 

Fördelar

Eftersom värmetillförseln är mycket mindre vid lasersvetsning än vid andra svetsmetoder blir deformeringen på materialet väldigt liten. Väljer man att lasersvetsa blir formförändringarna minimala och ingen svetskant behöver avlägsnas eftersom kanterna blir så pass fina. När man serietillverkar något som lasersvetsas blir produktionshastighet stor. Tekniken är ofta lämplig att automatisera och det ger hög potential.


Inlägg

Svetsning och svarvning av 254smo

2021-01-17

Stålsorten 254smo är ett höglegerat rostfritt stål som har imponerande korrosionsegenskaper. Det är inte helt enkelt att bearbeta den här typen av stål med maskiner. Det går att lasersvetsa och svarva ...

Läs mer »
använd svarvning 254smo

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 32 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.laserskaerning.se