laserskärning

använd svarvning 254smo

Svetsning och svarvning av 254smo

 2021-01-17

Stålsorten 254smo är ett höglegerat rostfritt stål som har imponerande korrosionsegenskaper. Det är inte helt enkelt att bearbeta den här typen av stål med maskiner. Det går att lasersvetsa och svarva. Men svetsning och svarvning av 254smo kräver god kunskap och rätt verktyg!

laser

Frågor och svar om laserskärning

 2018-02-15

Laser används flitigt inom svensk industri. Med hjälp av laserskärning så kan man tillverka allt från mobiltelefoner till bilar. Dessutom så används tekniken för att rädda liv inom vården där man till exempel kan operera med laser. Här är några vanliga frågor om laserskärningen.

Behov av energisnål laserskärning

Framtidens laserskärningsmaskiner är energisnåla

 2017-04-03

Dagens industri förlitar sig stort på lasertekniken. Den används för många olika tillverkningsmoment som svetsning, håltagning och gravering. Det är knappast så att användningen av laser kommer att avta då den är så pass effektiv och ger så goda resultat. Men det finns kritik, och det oavsett vilken teknik för laserbeskärning som tillämpas, och det är att metoden förbrukar en hel del energi. Det här är ju inte bara en fråga om ekonomi utan också miljö så det är troligt att framtidens laserskärningsmaskiner kommer att bli allt energisnålare för att passa in i vårt moderna produktionssamhälle.

Laserskärning är ett viktigt vertyg

Skära och ingravera med lasermaskiner

 2017-03-03

På en modern verkstad så är lasermaskinen ett ovärderligt verktyg som kan behövas för så många olika produktionsområden. Med lasermaskiner så kan man arbeta på ett exakt sätt och med hjälp av en mycket kraftfull laserstråle få riktigt fina resultat. Det som är så bra med lasertekniken är att den fungerar i stort sett på vilket material som helst och att den är till både för att skära och för att ingravera vilket man ofta kan behöva för märkning såväl som för dekoration.

Laserskärning

Lasertekniken är bra att använda då man ska serie- och stycktillverka en detalj för många olika produkter. Denna teknik erbjuder otroliga möjligheter när det gäller konstruktion, kapacitet och materialval, lasertekniken klarar även att skära de figurer och former som ingen annan metod skulle kunna genomföra.

Laserskärning används för både tunna och tjocka material. Fördelarna att använda lasertekniken vid skärning av tunna och hårda material är att det inte finns någon risk för att materialet bryts under trycket från stansverktyg.

Letar du efter leverantörer som kan hjälpa dig med laserskärning ska du definitivt leta i Gnosjöregionen. Där finns massor av företag som laserskär. Här är en lista på leverantörer >

 Kontaktinfo

Happy Småland AB
GnosjoRegion.se

Burserydsvägen 38

333 32 Smålandsstenar

Telefon: 0371-31900

Kontakta oss & karta

 Följ oss!

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 32 andra.

Happy Småland AB GnosjoRegion.se
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-31900
www.laserskaerning.se